IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ready or not*, Уайклиф Жан ще става президент

6 август 2010 08 05

Рапърът ще участва на президентските избори в Хаити

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

За момент ще оставим холивудските красавици да дефилират по червения килим и ще обърнем поглед към симпатичния колега на Лаурин Хил от “The Fugees” Уайклиф Жан.

Оказа се, че чернокожият изпълнител официално се кандидатирал за президент на Хаити.

Той подал документите си в последния момент, десетина минути преди изтичането на срока.

Десетки почитатели на хип-хопъра, който реши да се отдаде на политическа кариера, го посрещнаха с радостни възгласи при пристигането му пред сградата на избирателната комисия в столицата Порт-о-Пренс, която все още до голяма степен е в руини след опустошителното земетресение от 12 януари, писаха световните медии.

Придружен от жена си и дъщеря си той се изправи върху джипа, с който пристигна и се поклони на събралите се хора.

"Това е момент във времето и в историята, който е много емоционален", коментира развълнувано той пред АП.

Победителят в очертаващите се като доста оспорвани президентски избори на 28 ноември ще вземе участие в разпределянето на чуждестранните помощи в размер на милиарди долари, които Хаити получи след земетресението, отнело живота на около 300 000 души и разрушило хиляди сгради, включително много правителствени здания.

Жан е роден в покрайнините на Порт-о-Пренс, но напуска Хаити като дете и заживява в Бруклин. Той стана известен като член на “The Fugees”, след което се отдаде на солова кариера.

Ако кандидатурата на Жан бъде одобрена, той ще се изправи пред няколко кандидати, които не могат да се похвалят с неговата популярност по света, но имат по-внушително политическо досие.

*Ready or not – популярна песен на „The Fugees”. 

КоментариКоментари

Sunnny ( преди 13 години )
Иии тези сладури. Браво, дано да го изберат.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар