Специалистите са изследвали 2 000 жени, половината от които болни от рак. Майките на тези жени пък са били разпитвани за хранителния режим на дъщерите им в детството.
Оказало се, че повечето жени, които страдат от болестта, като малки са обичали много пържените картофени кръгчета.
„Изследването дава допълнителни доказателства за това, че хранителните навици в детските години при момичета са определящи за здравословното им състояние като жени, особено що се отнася до появата на рак на гърдата“, казва д-р Карим Мичълс от Медицинския университет в Харвард.
В България годишно се регистрират по три хиляди нови случая на рак на гърдата. Най-важното за успешното лечение на болестта е ранната диагностика.
Чипсът увеличава риска за образуване на рак
30 август 2005 08 16Чипсът в големи количества през детските години увеличава вероятността за образуване на рак на гърдата, показва ново американско изследване.














Ползите от консумацията на сладки картофи
Първи кадри от земетресението в Турция (+ВИДЕО)
Основни храни за консумация против рак
Избягвайте тези храни и напитки при раздразнен стомах
Екзотична физика: Каква трябва да бъде неутронната звезда, за да се превърне в черна дупка
Сияеща метеорна следа „фотобомбардира“ кометата Lemmon в невероятни кадри от телескоп
Astrobotic отложи изстрелването на лунната сонда Griffin-1 за средата на 2026 г.
Светът е на крачка от откриването на ваксина срещу рака
Спортът по телевизията днес, 28 октомври
Мачовете по телевизията днес, 28 октомври
Измамиха по брутален начин Икер Касияс
Ясно е кой поема Юве, преговорите с голямо име са на финален етап
Нумерологична прогноза за месец ноември
Sabaton, Savatage, Epica и Sevi влизат в Be4 HILLS
13 маникюра, идеални за Хелоуин (+Снимки)
Рецепта за вегетарианци: Печено червено цвекло с розмарин
Ново лечение прави клетката капан за херпес симплекса
Сладките картофи – съюзник на сърцето и полезни за кожата
Плеврален излив – на какво може да се дължи?
Отразява ли се пълнолунието на съня ни?
Остави коментар