И като заговорихме за сексуално атрактивни русокоски, Мерилин Монро е начело в класация за най-прочутите блондинки на всички времена, изготвена от сайта OnePoll.

Легендарната икона изпреварва куп съвременни русокоси красавици, всяка от които е взела нещо от нея - Камерън Диас, Мадона, Скарлет Йохансон.

На второ място в класацията на знаменитите блондинки е Грейс Кейли, прочула се с брака си с принца на Монако Рение Трети. Трета е звездата на френското кино Бриджит Бардо.

Най-високо класираната съвременна блондинка е Камерън Диас, която заема четвърта позиция. Участниците в допитването са отредили петото място на Холи Уилоуби.

"Мерилин Монро винаги е била известна с емблематичната си руса коса. Удивителното е, че дори сега, близо 50 години след смъртта й, тя все още е символът за блондинка", казва говорител на "Клерол".

Монро се превръща в икона след трагичната й смърт през 1962 г. Русокосата красавица е имала връзки с редица прочути мъже. Сред тях са драматургът Артър Милър - един от тримата й съпрузи, и президентът на САЩ Джон Ф. Кенеди.

Вижте пълния Топ 20 на най-известните блондинки на всички времена горе, в галерията.