IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-известните вегетарианци сред звездите

8 октомври 2010 07 12

Вижте кои са най-известните звездни вегетарианци

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

Вегетарианството, всъщност, е течение в диетологията и последователите му не консумират месо . С времето, обаче, самото вегетарианство се дели на няколко вида.

Много известни личности в историята също са били вегетарианци: Буда, Адолф Хитлер, Толстой, Конфуций, почти целия състав на Бийтълс, Сократ, Платон.

В наше време известните личности, които са вегетарианци, използват популярността и влиянието си, за да защитават правата на животните.

Членуват в многобройни организации като PETA, Save the Whales, организации за защита на делфините, както и все повече се говори за консумацията на биохрани.

Има мисъл, че: “Истинският вегетарианец трябва да се храни освен с чиста храна, още и с чисти мисли, чувства и постъпки.”

Вярва се, че неконсумирането на месо помага на ума и духа на човека, но самата идея трябва да се приеме не само физически, но и в мислите и чувствата.

За някои хора това е философия, за други е експеримент, а ние ви предлагаме да видите в галерията едни от най-известните вегетарианци сред звездите.

КоментариКоментари

MilliVanilli ( преди 13 години )
Защото човекът разкъсва жертвите си със зъби и после се мие в някоя река. Колкото до животните, няма разум, еволюция или чувство за хумор. Мога да ти изредя поне 50 сладурчета, които ще те убият по особено болезнен начин само защото си близо до тях ^^
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Ganda ( преди 13 години )
При животните няма алчност и лицемерие. Всичко което правят е истинктивно и искрено. Аз съм вегетарианка от 2 години и се чувствам по-добре от всякога. Човекът не е хищник по природа. Сравнете зъбите на човека с тези на вълк и на крава. До кои повече се доближават според вас? :) Или пък знаете ли че спирулината (водорасло) съдърва от 65 до 71 % чист протеин, с всички аминокиселини в перфектен баланс. За сравнение съдържанието на протеини в говеждото месо е 22 %.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
sunday ( преди 13 години )
Хайде, хайде, какво ми гласувате минус,цялата тази енергия и всички тези ПАРИ за защита на отглежданите за прехрана животни, може да се вложи в нещо друго, толкова деца ходят боси и гладни...и не само.А дори харесвам животните повече от някои хора...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
MilliVanilli ( преди 13 години )
Вегетарианството изглежда добро като идея, но има вещества изключително полезни за тялото, които се съдържат само и единствено в месото.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
sunday ( преди 13 години )
И аз обичам животните, ама не съм тръгнала да защитавам правата на кравите, прасенцата и кокошките.От здравословна гледна точка, може би е добре за някои хора, ама да протестирам, че кравата нямала права....Човека е започнал да мисли по логично, когато тръгнал да ловува.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Sunnny ( преди 13 години )
Нямам против вегетарианци, ама някой стигат до крайности и се грижат повече за животните, отколкото за хората, което на мен лично м исе струва леко шантаво.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар