IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са 10-те най-горещи партита и балове в света

13 септември 2005 07 56

Целият свят обича да се забавлява, но някои партита са с класи над останалите, твърди списание Форбс. По какво се различават всички те?

Кои са 10-те най-горещи партита и балове в света

Най-добрите светски купони се познават по това, че се провеждат години наред, в строга последователност, като по часовник. Хората ги отбелязват в календарите си месеци преди това, а предварителната подготовка е задължителна. Тя включва избор на облекло, бижута, транспорт до самото парти и създава усещането за приятно очакване на гала вечерта.

1.Встъпителният бал в Белият дом

Той се провежда едва веднъж на четири години, но когато се случи е най-голямото събитие в Щатите за въпросната година. Само няколко американски президенти са отменили встъпителните си балове или са ги заменили за благотворителни.

В наши времена всички държавни глави на САЩ, задължително празнуват встъпването си във власт.

Гости: Обикновено това са семейството на президента, новите членове на кабинета, делегати на други страни и членове от политическия елит на Вашингтон.

Дрескод: Черна вратовръзка

2. Партито на списание Венити Феър след Оскарите

Едно от най-грандиозните партита в киното е партито на списание Венити Феър, което се провежда веднага след церемонията по раздаване на Оскарите.

Списъкът с гости се изготвя от главния редактор на списанието Грейдън Картър, а самото събитие се отличава от партитата на филмовите компании, тъй като то няма никакъв бизнес характер, а хората са там само да се забавляват.

Гости: Музиканти (Мадона, Ауткаст, Бек, Гевин Росдейл и приятелката му Гуен Стефани), актриси (Линдзи Лохан, Дженифър Лав Хюит) и въобще всички от Холивуд, които са загрижени за добрата си репутация са там.

Дрескод: Вечерно облекло

3. Модно парти в Музея на изкуствата в Манхатън

Партито се провежда от 1948 г. насам и работи, като добре смазана машина за пари. Само миналата година то събра повече от 4 милиона долара, като билетите бяха на цени от 5 хиляди долара за вечеря и танци, а тези които искат да се присъединят само за танците плащат 400 долара, но влизат след 10 вечерта.

Тези партита обикновено са спонсорирани от модна къща Chanel или издателите Conde Nast, които издават Венити Феър, Вог и GQ. Главната редакторка на Вог, Ана Уинтър е ангажирана със всеки детайл от партито, като менюто за вечерта и списъка с гости, които тя подбира. Всяка година събитието събира по 1200 души.

Гости: Кралицата на модата Ана Уинтър събира знаменитости като Карл Лагерфелд, Никол Кидман, Джесика Симпсън и Доналд Тръмп.

Дрескод: Облеклото зависи според темата на партито

4. Парти в галерия Сърпънтейн, Лондон

Това е едно от най-големите летни партита в Лондон. Целта е благотворително парти, с което се набират средства за поддръжката на галерията, за да може през цялата година входа да е свободен за всички посетители.

За тази цел всеки, който иска да дойде на партито, трябва да извади от джоба си 400 долара. Темата на партито всяка година е различна и зависи от спонсора. Миналата година спонсор бе Роберто Кавали.

Гости: Изненадващо много американски звезди обичат да посещават събитието. Сред гостите са Марая Кери, Кейти Холмс, Парис Хилтън и много хора от висшето лондонско общество.

Дрескод: Събитието е особено помпозно през последните години, но наистина няма критерии за облекло. През една от миналите години, една от гостенките дори дошла с гумени градински ботуши, тъй като навън валяло дъжд.

5. Балът във Венеция

Тук не става дума за известния бал с маски, а за благотворителния бал, който се организира на всеки две години, за да съвпада с венецианското Биенале. Събитието се провежда в предверието на базиликата Сан Марко и събира 350-400 видни гости измежду които именити италиански аристократи, които празнуват заедно приноса си към венецианската история.

Гости: Принцове и принцеси, барони, баронеси и хора от благороден произход свързани с историята на Венеция.

Дрескод: Черна вратовръзка или папионка и вечерни рокли

6. Бал на Червения Кръст в Монте Карло

Този бал се провежда първия или втория петък от месец август от 57 години насам.

През последните няколко лета е организиран от Негова Светлост, принцът на Монако – Албер. Балът е благотворителен и поканата за него започва от цена 1200 долара за човек, в които не са включени напитките.

Гостите се забавляват с живи изпълнения на звезди като Род Стюърт и Анастейша, а на събитието присъстват кралски особи от цял свят. Накрая на вечерта има томбола, като гостите имат възможност да си тръгнат дори с диамантена огърлица от Chopard. Място на събитието е Спортния клуб в Монте Карло.

Гости: Музиканти от цял свят, кралски особи и знаменитости от последните пет десетилетия като покойния Франк Синатра, Лайнъл Ричи, Елтън Джон и Род Стюърт.

Дрескод: Черни вратовръзки за мъжете и вечерни рокли за дамите

7. „Сън в лятна нощ“ на Плейбой създателя Хю Хефнър

Започнало през 70-те години, партито не се провежда само по времето на брака на Хю Хефнър. През последните 6 години обаче легендарното празнество се завърна с пълна сила. Мястото разбира се е къщата на Хефнър в Ел Ей.

Партито обичайно е в първата събота на август, като започва в 8 вечерта и свършва едва на следващият ден по изгрев слънце. Суши, морски деликатеси и барове с първокласен алкохол са на разположение на гостите. На събитието се канят около 1000 души, без да се броят голите момичета с изрисувани тела, които са там за пълното удоволствие на гостите.

Гости: Списъка с поканените се лично определя от Хю Хефнър и включва негови приятели като Бритни Спиърс, Леонардо Ди Каприо, Оуен Уилсън и дори Мини Ми (известното малко човече от филма Остин Пауърс).

Дрескод: Всяка година партито има различна тема. Това лято тя бе гръцка и римска митология.

8. „Бялото парти“ на Пи Диди

Бялото парти организирано от Пи Диди е най-голямото парти организирано в Хемптън. Обикновено се провежда около Деня на труда (5 септември в Щатите), като тази година не се проведе изобщо, заради ангажиментите на Пи Диди като домакин на наградите на MTV.

Партито е известно с това, че звездите трябва да се борят месеци преди това да се сдобият с покана. Освен това всички трябва да са облечени в бяло от глава до пети, като строга охрана на входа не допуска ако условията не са изпълнени.

Гости: Всички от Арета Франклин до Ашанти и Джа Рул.

Дрескод: Бяло

9. Бал на виенската филхармония

Провежда всеки 11-ти ден от 11-я месец (а, именно 11 Ноември). За първи път се се състои през 1924 г., а от 1949 г. се провежда ежегодно, всяка година без 1991 г., когато започва войната в Персийския залив.

Партито е и дебют във висшето общество за дамите от аристократични фамилии на възраст 15-17 г., които се обличат в рокли на водещи дизайнери и биват въведени в балната зала от техните партньори в танците. Музикферайн – една от най добрите концертни зали събира около 3000 гости, много от които, остават за последният валс до около 5 сутринта.

Гости: Всяка година присъстват музикални светила като Леонар Бернщайн, а Пласидо Доминго е един от редовните посетители.

Дрескод: Дълги до земята бални рокли за дамите, а за мъжете вратовръзка- бяла или черна, костюми или военни униформи.

10. Бал на дебютантките в Париж

Всяка година през ноември или декември изисканият Хотел Крилон в Париж кани 24 момичета от европейски аристократични семейства, които използват вечерта да се представят пред висшето общество.

Всяко момиче представлява една от най-големите модни къщи в света, от Вивиън Уестууд до Кристиан Лакроа. Балът се организира от хотела и японската бижутерийна къща Mikimoto pearls. Приходите от балът отиват за фондация Пиер и Мария Кюри.

Балът включва вечеря и танци, като входът е безплатен, но е само срещо покана. През последните години организаторите започнаха да канят спортни и филмови величия наред с аристократите.

Гости: „Върхът на сладоледа“ от европейското общество. Повечето гости са принцове и принцеси. Миналата година дори присъства и внучката на Михаил Горбачов – 17-годишната Анастасия.

Дрескод: Само дрехи от най-висша мода, обшити със диаманти.

Баловете на Джордж Буш и Виенската филхармония, както и купоните на Пи Диди и Хю Хефнър са сред най-значимите партита на планетата Снимки: Форбс

КоментариКоментари