IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ръсел Бранд обвинен и в сексуален тормоз над статистка

28 ноември 2023 08 40

Този път отива на съд

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Ръсел Бранд бе обвинен в сексуално посегателство над актриса по време на снимките на филм през 2010 г., само три месеца преди да се ожени за Кейти Пери.

В съдебен иск се твърди, че 48-годишният комик я е принудил да извърши сексуални действия с него в тоалетната на снимачната площадка.
Бранд е изправен пред поредица от сериозни обвинения от редица жени, като полицията потвърди, че разследва твърденията.

Комикът беше обвинен в едно изнасилване и сексуално посегателство, когато четири жени отправиха обвинения към Sunday Times и програмата Dispatches на Channel 4.

След това се появиха още множество твърдения, тъй като жените разкриха историите си пред някои други вестници и пред The Times. 

Бранд категорично отрича обвиненията срещу него.
Сега срещу Бранд е подаден съдебен иск, в който той е обвинен в сексуално посегателство над статистка, назована само като Джейн Доу, на снимачната площадка на романтичната комедия „Артър“ в Ню Йорк.

Бранд започна връзката си с американската певица и авторка на песни Кейти Пери през октомври 2010 г., само три месеца след предполагаемото нападение.

Това е първото обвинение срещу Бранд, повдигнато в съда.

То е заведено в щатски съд по силата на Закона за оцелелите възрастни в Ню Йорк, който дава на обвинителите едногодишен срок – от 24 ноември 2022 г. до 24 ноември 2023 г. – да подадат иск за предполагаемо сексуално насилие, дори ако давностните срокове са изтекли.

Потенциалната потърпевша твърди, че е била наета да участва в актьорски състав през юли 2010 г.

В иска се твърди, че Бранд е бил пиян по време на продукцията и се е разголил пред Джейн Доу, докато е седял на маса и я е гледал, „открито и очевидно в присъствието на всички на снимачната площадка“.

След това Джейн Доу твърди, че Бранд я е последвал в банята, където я е принудил да му извърши сексуални действия.

В съдебния иск се казва, че член на снимачния екип е стоял непосредствено отвън.

Обвинителката твърди, че нападението ѝ е причинило „тежки психологически травми“ и икономически загуби.

Искът претендира за неуточнени парични обезщетения от Бранд на основание нападение, побой, фалшиво лишаване от свобода и причиняване на емоционален стрес.

Warner Bros Pictures, която разпространява „Артър“, също е посочена като ответник – заедно с други компании, участващи в производството на филма.

Те са обвинени в небрежност, в подпомагане и подстрекаване на Бранд, като са толерирали неправомерното му поведение на снимачната площадка.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари