IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Последният филм за Хари Потър завладя публиката в Лондон

12 ноември 2010 12 45

Състоя се премиерата на първата част от последния филм за Хари Потър - "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1"

Снимка: Getty Images. Guliver

Снимка: Getty Images. Guliver

Събралите се почитатели възторжено посрещнаха 20-годишната Ема Уотсън, която за да отбележи края на вълшебството, наречено "Хари Потър", подстрига дългите си вълнисти коси, с които публиката беше свикнала да я вижда в образа на Хърмаяни Грейнджър.

"Години наред всичко в живота ми беше свързано с Хари Потър. Бях задължена да не се подстригвам, да не хващам тен. Бях лишена от всички обичайни неща, които момичетата правят. Така че, когато получих възможността да променя външността си, веднага го направих", сподели тя неотдавна.

На въпроса дали отново би се превъплътила в образа на Хърмаяни, Ема Уотсън отговори: "Израснах с героинята ми и ми е странно, че всичко това приключи. Не знам дали бих я изиграла отново. Току що си взехме сбогом, нека тя си почине".

Дж. К. Роулинг от своя страна заяви, че не е "затворила вратата. "Никога не казвам "никога" - това повтарям от 12 години. Може би след 10 години в мен ще се събуди желание да напиша друга история за Хари Потър", сподели писателката.

Интересен плакат се четеше сред предимно младежката тълпа на площад "Лестър" - "Вие направихте нашето детство вълшебно".

"Чела съм много пъти всичките книги и съм гледала всички филми", сподели 23-годишната Шеба Сагир, стояла права половин ден и скована от студ, но с неугаснал ентусиазъм.

"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1" е първият от двата филма по последния от популярните романи на Дж. К. Роулинг за момчето магьосник и битката му срещу злия лорд Волдемор.

Филмовата поредица се превърна в машина за пари за холивудското студио "Уорнър брадърс". Шестте излезли досега на екран филма за Хари Потър реализираха продажби на билети в световния бокс-офис на стойност 5,4 милиарда долара.

Въпреки риска Хари Потър вече да е омръзнал на зрителите, и факта, че "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1" няма да излезе в 3D формат, както бе планирано първоначално, се очаква двете части на последния филм да продължат впечатляващия ход в бокс-офиса.

Създателите на филма се надяват да достигнат границата от един милиард долара и без по-високите цените на билетите за продукции в триизмерен формат. Лентата "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 2" ще се появи по кината през юли 2011 г. и се очаква да бъде пусната в 2D и 3D формат.

В "Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1" Хари, Хърмаяни и Рон са на мисия да проследят и унищожат тайната към безсмъртието на злия лорд Волдемор - Хоркруксите.

Филмовият трейлър - част от мащабната маркетингова кампания, която е в ход от няколко седмици, загатна, че лентата е микс от познатите впечатляващи екшън сцени и задълбочаваща се мрачна сюжетна линия, преплетена със скарването между близките приятели Хари и Рон.

"Хари Потър и Даровете на смъртта: Част 1" излиза на екран в САЩ и Великобритания на 19 ноември.

А вие можете да видите снимки от събитието в нашата галерия.
 

КоментариКоментари

wildprincess ( преди 13 години )
Много го хвалят този филм.Ще го гледам и ще си преценя сама.Ей докъде ни доведоха-не вярвам на нищо!Книгите ги прочетох всички.Много ми харесаха,но книгата си е друго нещо....
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
namonaraqnaq ( преди 13 години )
Еееее, нашето момче Виктор Крум пак го няма :(
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар