IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И отново Гандалф и Галадриел

12 януари 2011 10 24

Повечето актьори от "Властелинът на пръстените" ще участват и в "Хобитът", но Орландо Блум още се чуди

Кейт Бланшет отново ще е Галадриел. Снимка: Gettyimages/Guliver

Кейт Бланшет отново ще е Галадриел. Снимка: Gettyimages/Guliver

Двама от най-любимите герои от "Властелинът на пръстените" ще се върнат на екран в Хобита, режисиран от Питър Джаксън. В ролята на магьосника Гандалф отново ще се превъплъти сър Йън Макелън, а в тази на Ам-Гъл - Анди Съркис.

И двамата оставиха траен отпечатък с изпълненията си във филмовата трилогия отпреди няколко години. Анди Съркис оживява героя Ам-Гъл, който е компютърно изобразен с помоща на дигиталната технология motion capture и озвучи персонажа си.

Макелън пък, образцов театрален атьор от кралската шекспирова трупа, твърдеше, че допреди поканата на Джаксън не бил чел трилогията на Толкин, но впоследствие толкова се запалил, че на драго сърце се превъплътил в ролята на Гандалф, която му донесе световна слава.

В началото на декември стана ясно, че друг водещ изпълнител от "Властелинът на пръстените" - Кейт Бланшет, изиграла ролята на Галадриел, също ще вземе участие в "Хобитът".

Засега стои отворена поканата на Питър Джаксън към останалите актьори от трилогията - Кристофър Ли, изиграл ролята на Саруман, Йън Холм - на Билбо Бегинс и Орландо Блум - на Леголас.

Тяхното участие все още не е потвърдено. Слухове се носят и за участието на Илайджа Ууд в ролата на Фродо.

В случая обаче само съгласието на актьора няма да стигне, тъй като персонажът му, водещ във "Властелинът на пръстените", на практика отсъства в приключениета на "Билбо Бегинс, или дотам и обратно", както заглавието на книгата гласи на български.

В крайна сметка в ръцете на режисьора Питър Джаксън е да измисли как и дали въобще да въвежда Фордо в предисторията на битките за властния пръстен.

Ще напомни, че проекта, свързан с екранизацията на историята на младия Билбо Бегинс, на този етап минава през редица трудности - наетият в началото от Джаксън мексикански режисьор Гилермо дел Торо се отказа миналата година, а в края на годината пък в Нова Зеландия, където трябва да протекат снимките, избухнаха серия от протести.

Наложи се Джаксън да се среща с местните синдикати и с водещи политически дейци.

Засега началото на снимките на Хобита са насрочени за февруари тази година, като Джаксън е решил да раздели историята на две части.

Първата трябва да излезе в края на 2012, а втората - през 2013.

Общият бюджет и на двата филма стига до 500 милиона долара, което е повече от бюджета и на трита епизода на "Властелинът на пръстените" и автоматично ще превърне ленатата в една от най-скъпите продукции правени досега.

КоментариКоментари