IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любовни писма на Елизабет Тейлър се продават на търг

29 март 2011 10 13

Непубликувани писма ще бъдат предложени на търг през май

Снимка: PerfectPeople

Снимка: PerfectPeople

Непубликувани писма, в които 17-годишната Елизабет Тейлър засвидетелства любовта към тогавашния си годеник, ще бъдат предложени на търг през май, предадоха световните агенции.

Писмата са писани от Тейлър през 1949 г. Тогава актрисата, вече известна в шоубизнеса, е сгодена за Уилям Поули младши - прехвърлил 20-те години син на състоятелен американски бизнесмен и посланик.

Участниците в търга ще могат да наддават за 66 писма от Тейлър и 20 писма от майка й, която пише на Уилям Поули да остави дъщеря й на мира, когато годежът им приключва след продължила по-малко от година връзка, обяснява Боби Ливингстън от "Пи Ар окшън".

Търгът е планиран преди смъртта на 79-годишната Елизабет Тейлър на 23 март тази година. Предварителните очаквания на организаторите са били писмата да бъдат продадени на цена между 25 000 и 30 000 долара. След кончината на холивудската легенда обаче от "Пи Ар окшън" смятат, че за тях може да бъде платена двойно или тройно по-висока сума.

В писмо от 28 март 1949 г. Тейлър споделя с годеника си, че копнее да бъде с него и че иска сърцата им да си принадлежат за цяла вечност. В посланията си актрисата говори и за желанието си да се запази за брака си с Поули. Тейлър разказва и за "рекламната" си връзка с бейзболната звезда Глен Дейвис, към която е подтикната от холивудските си агенти.

Уилям Поули проявява ревност, когато вижда във вестниците снимки на годеницата си с други мъже и това се отразява върху връзката им. Писано към края й писмо разкрива терзанията на Елизабет, която връща годежния пръстен.

През 1950 г. тя сключва първият от осемте си брака. Първият й съпруг е наследникът на веригата хотели "Хилтън" Конрад Хилтън.

Уилям Поули младши все още е жив, но много рядко е разказвал публично за някогашната си връзка с Елизабет Тейлър.

(БТА)

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари

Iva_Belokapova ( преди 13 години )
Гадорийка. Човек като умре всеки може да прави всичко с живота му явно. На кой толкова му потрябваха тези пари?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар