IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И екс президентът на Фейсбук ще надене халката

5 април 2011 08 41

Шон Паркър скоро ще дели милиардите си с Александра Линас

Снимка: Getty Images/Guliver

Снимка: Getty Images/Guliver

Светът се раздели с още един милиардер-ерген. Бившият президент на социалната мрежа Фейсбук и съосновател на Напстър Шон Паркър предложи брак на годеницата си Александра Линас, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Говорителят му Матю Хилтзик е потвърдил пред сп. „Пийпъл“, че Шон и певицата (която е и автор на песни) ще се обвържат пред Бога и пред закона.

Според последната класация на сп. „Форбс“ богатството на младоженеца се изчислява на 1, 6 милиарда долара. На 19 години той става съосновател на Напстър (услуга за безплатно споделяне на аудио файлове), като компанията е закрита през 2001 г. заради нарушаване на авторските права и се трансформира в онлайн магазин за музика.

Шон напуска „Фейсбук“ през 2005г. и става партньор във фирмата Founders Fund.

Паркър предизвиква интереса на киноиндустрията и през 2005 г. е създаден филма „Социалната мрежа“, където образът му е изигран от Джъстин Тимбърлейк. Въпреки номинациите за „Оскар“ Шон определя изиграната роля като пълна измислица, несъответстваща с неговия житейски път.



Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари