IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дауцен Крос ще лети в космоса

17 април 2011 11 40

Холандската красавица Дауцен Крос ще напусне Земята за благотворителна кауза след 3 години

Снимка:Getty Images/ Guliver

Снимка:Getty Images/ Guliver

Един от ангелите на "Виктория сикрет" ще полети в Космоса. Това не е поредното модно превъплъщение от пищно ревю на марката, а реално действие, планувано за 2014г. Холандската манекенка Дауцен Крос се е включила в благотворителна инициатива на организация за борба срещу СПИН.

Крос ще бъде последвана от 14 други космически пасажери, сред които диджеите Армин ван Бурен и Мартин Сплиф Джуниър. Един свободен "златен билет" ще бъде предложен на търг.

Първите 100 търговски полета ще започнат през 2014 година и ще бъдат осъществени от холандската компания "Спейс Експедишън Кюрасао". От едноименния холандски остров в Карибите ще бъдат изстрелвани совалките. Всеки полет ще трае 35 минути и ще струва 95 хиляди долара, пише БТА

Дауцен Крос е много радостна, че е попаднала в списъка на първите сто холандски космически туристи. "Работата ми на манекен ме е отпращала по най-екзотични кътчета на планетата. Но този полет ще бъде първото ми пътешествие извън нея и за мен това ще бъде най-емоционалното преживяване в живота ми!", коментира моделът.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари