IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сър Патрик Стюарт иска „право на смърт“

18 април 2011 09 56

Звездата от "Стар трек" иска да избира как да умре

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

Звездата от „Стар трек" Патрик Стюарт смята, че хората с тежки заболявания и страдащи от изключително болезнени нарушения имат правото да избират дали да живеят или умрат.

Актьорът е привърженик на евтаназията, когато животът е непосилен за заболелия. Той дава за пример история за актриса, която се самоубила по много жесток начин, след като не можела повече да живее със здравословното си неразположение.

Анджела Скулър, която е позната на публиката като момиче на Бонд в началните части на продукцията, изпила огромно количество киселина, мотивирала Патрик да изкаже становище по въпроса.

„Тази личност е била принудена да стигне до екстремни мерки и да приключи живота си по брутален начин. Трябва да има някаква алтернатива за хора, които страдат и са готови да си отидат. Всичко, което медицината се опитва да направи, за да запази някого жив, не е най-добрата опция", смята 70-годишният актьор.

„Да бъдеш затворен в страдащо тяло и да си лишен от възможността да общуваш по нормален начин е нещо, което ме ужасява. Аз имам болно сърце, 85% блокаж на нормалния ритъм...виждам лекаря си по два пъти годишно и винаги е плашещо. Имам чувството, че краят ми наближава и след като не съм имал никаква роля при раждането си искам да мога да избирам как да умра", продължава да философства Стюарт.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари