IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PETA нарочи и Хайди Клум, на нея не й пука

25 април 2011 09 16

Моделът използвал животни за рекламите и ТВ шоуто си

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

Природозащитната организация PETA се захвана и с немския супер модел Хайди Клум. Манекенката засне рекламно видео за спрей за коса на немския концерн Scwarzkopf, за снимките на която са били докарани слонове.

Животинско присъствие има и в шоуто на неостаряващата звезда „Следващият топ модел на Германия". Едно шимпанзе е облечено с човешки дрехи и участва в снимките на предаването.

Организацията вече е изпратила две писма на манекенката за употребата на диви животни в развлекателната индустрия. Все още няма реакция от нейна страна. PETA настоява козметичният гигант да не използва повече животни за рекламите си, нито телевизиите да ги мъчат по време на снимките си.

„Хайди трябва да проумее накрая, че животните страдат заради присъствието си в нейното ТВ-шоу. Слоновете често са удряни зад кулисите, за да застанат в определеното положение. Освен това те стоят вързани през нощта", разказва говорителят на PETA Петер Хьофкен.

Злоупотребата със шимпанзета в кино индустрията също е документирана.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари