IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Рокля на Мерилин се продаде за 5.6 млн. долара

20 юни 2011 08 49

Анонимен наддаващ спечелил облеклото по телефона

Снимка: Ройтерс

Снимка: Ройтерс

Обявената за най-прочутата рокля в киното, а именно тази, с която Мерилин Монро играе в "Проклетите седем години" (1955) на режисьора Били Уайлдър беше продадена на търг в Бевърли хилс за над 5.6 милиона долара, съобщава CNN. За други два филмови костюма на актрисата бяха платени други 2.7 млн. долара.

Победителят е анонимен и е спечелил в наддаване по телефона. Неговата оферта е била за 4,6 млн. долара, а организаторите са събирали и такса от 1 млн. долара. Така общата цена става 5,6 млн. долара.

Организаторите на аукциона очакваха роклята на Мерилин Монро да се продаде за около 2 млн. долара, но дори те бяха изненадани от предложената сума, особено в продължаващите трудни времена за американската икономика.

Монро първоначално заснема прочутата сцена с топлия въздух от подземната шахта в метрото на "Лексингтън авеню" и 52-а улица в Манхатън, обградена от голяма тълпа зяпачи и фотографи, но шумът от гледащите е толкова мощен, че Уайлдър се принуждава да заснеме сцената отново.

Повече подробности можете да прочетете тук!

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари