IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мексиканците са на път да станат най-дебелата нация в света

28 ноември 2005 09 36

Мексико вероятно ще задмине САЩ и ще стане най-дебелата нация в света, съобщава Bloomberg.

Мексиканците са на път да станат най-дебелата нация в света

Това е резултат от заседналия начин на живот и бързите закуски, които мексиканците взаимствали от северните си съседи.

Здравословният проблем принуди Мексиканския конгрес да въведе задължителни физически упражнения в училище, а тексаски лекар призова децата да бъдат отучени от пицата и пържените храни.

66 на сто от населението на САЩ е с наднормено тегло, показа доклад на базираната в Париж Организация за икономическо сътрудничество и развитие. На втора позиция в подреждането е Мексико с 59,6 на сто, но данните от двете страни са от различни години – съответно 2002 г. за САЩ и 2000 г. за Мексико.

Мексиканците са едни от водещите потребители на Coca-Cola в света според Световната здравна организация. През 1998 г. те са погълнали средно по 400 милилитра газирана напитка на ден, или с 125 милилитра повече отколкото през 1992 г.

Проучване на правителството показва, че мексиканците са похарчили с 29,3 на сто по-малко за плодове и зеленчуци през 1998 г., отколкото през 1984 г.


Физическата активност и правилното хранене са в основата на борбата със затлъстяването при децата

КоментариКоментари