IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мария Илиева и Ивана учат млади таланти в музикални тв формати

29 юни 2011 14 03

Два реалити формата събират звезден екип за жури и ментори на участниците

Снимка: Нова ТВ

Снимка: Нова ТВ

Мария Илиева, една от най-популярните български певици, ще бъде част четирите съдии в  музикалното шоу „X Factor".

Мария е повече от певица, тя е музикална звезда, продуцент, търсач на таланти. Тя има X Factor, защото е артист, а не изпълнител, има нещо много повече от глас, притежава необикновена харизма и всички качества, заради които е сред най-големите музикални звезди на България. Нейният опит я прави много повече от съдия – тя ще бъде първият ментор в шоуто...

Тази събота, 2 юли, е ред на София да покаже своите кандидати. По всяка вероятност ще има рекордно големият брой регистрирали се участници. В зала „Фестивална" се очакват кандидати, заети във всички сфери на живота – от държавната администрация и съдебната система, през учители и професори, до бармани, продавач-консултанти, художници, студенти по икономика и много други.

Друга именита певица, само че в сферата на поп фолка - Ивана, пък е сред треньорите в новото музикално шоу на bTV "Гласът на България", заедно с Миро, Кирил Маричков и Мариана Попова.

Пред bTV тя разкри мотивите за участието си: "Навих се за този формат, защото не си само част от журито, което само казва "да" или "не ми харесва как пееш" – ти си част от проекта. Аз работя с тях. При всички положения, колкото и да се опитвам да бъда обективна, в един момент няма да мога, защото в едното от децата да кажем ти виждаш характер, в другото виждаш глас, в третия виждаш, че е силен в определена насока. В един момент тези хора ще трябва да отпадат и идва втория етап, в който се прави един звезден треньорски отбор. Тогава аз мога да поканя помощници. В такъв момент бих се доверила на най-близките си хора – на дъщеря ми, на хора, които са обективни, защото те (участниците) ти стават като твои деца и на мен ще ми бъде много трудно да кажа на някого да си върви."

А на въпроса как някой участник може да я впечатли добави: „Аз трябва да настръхна, да се развълнувам единствено от този глас. Ако този глас има тембър, обем, може да няма пет октави, но ако е техничен, ако този глас ме накара да изкрещя "Да, това е" – независимо дали е мъжки или женски".

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари