IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мерилин с гигантска статуя в Чикаго

15 юли 2011 06 00

7 метрова Мерилин ще "живее" в Чикаго до лятото на 2012г.

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

Иконата Мерилин Монро няма да остане незабелязан , нито забравена. В Чикаго изненадващо се появи нейна статуя с огромни размери. Височината й е над 7 метра.

Въпросното изображение е кадър от филма на кино легендата "Проклетите седем години". В продукцията на Били Уайлдър Монро е заснета над решетката на вентилационната система на нюйоркското метро с вдигната от въздуха долна част на бялата си рокля.

Статуята е сглобена на части като първо пред чикагския съд се е появила само долната част, но бдителните жители на момента разконспирирали творението. Тялото на звездата също е било сглобено, но главата й е скрита в бяло-червено-синя материя.

В целия си блясък статуята ще може да се види на 15 юли, в петък, когато от главата ще бъде свалена покриващата я материя. Монументът на холивудската дива ще остане в Чикаго до пролетта на 2012 г. Автор на статуята е американският скулптор Стюарт Джонсън.

Роклята, с която е Монро на прочутия кадър от филма "Проклетите седем години", неотдавна беше продадена на търг за рекордната сума от 5,6 милиона долара.

(БТА)

 

 

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари