IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

И 50 000 лири завещавам на кучето

27 юли 2011 08 42

Александър Маккуин е завещал част от наследството си на домашните си любимци

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

Модният дизайнер Александър Маккуин, който вече не е между живите, е завещал значителна част от наследството си за благотворителност.

Той е завещал пари също на близките си, на двама служители в дома му и за отглеждане на кучетата му.

Маккуин - една от най-ярките звезди в британската мода, се самоуби миналата година, няколко дни след смъртта на майка си.

От документите се вижда, че наследството на Маккуин, който бе 40-годишен, възлиза на над 16 милиона британски лири.

Той завещава по 250 000 лири на трите си сестри и двамата си братя, по 50 000 лири на двама служители в дома му, кръщелника си, племенниците и племенничките си.

Маккуин освен това завещава 50 000 лири за отглеждането накучетата му и дарява по 100 000 лири на две организации, които се грижат за изоставени животни - Battersea Dogs and Cats Home и Blue Cross Animal Welfare Charity.

Дизайнерът завещава също по 100 000 лири на Лондонския будистки център и на благотворителната организация "Терънс Хигинс", която допринася за популяризиране на сексуалното здраве и практикуване на сигурен секс.

Част от наследството му получава и колежът за изкуство и дизайн Сентръл Сейнт Мартинс, в който Маккуин е изучавал мода, допълва БТА.

Автор - снимка

КоментариКоментари