Продукти за 4 порции:
300 г паста (талятели);
сол;
100г натурален шоколад;
4 яйца;
100 г пудра захар;
100 г масло;
1 ч.л. канела;
1 шипка бахар;
½ ч.л. настъргана портокалова кора;
1 ч.л. портокалов ликьор;
100 г бадеми, лешници или орехи, запечени и ситно накълцани;
масло за формата;
1 с.л. галета;
пудра захар за поръсване;
Начин на приготвяне:
Пастата се приготвя според указанията на опаковката, изцежда се и леко се охлажда. Шоколадът се нарязва на ситно. Фурната се загрява на 200 градуса. Яйцата се разделят. Белтъците се разбиват на сняг с 50 г пудра захар. Останалата пудра захар се разбива на крем с маслото. В голяма купа се разбиват жълтъците с канелата, бахара, портокаловата кора и ликьора.
Към жълтъчната смес се прибавят белтъците и пастата и накрая се смесват с шоколада и ядките. Тавата се намазва с масло и се поръсва с галета. Напълва се с паста и се пече в средата на фурната около 30 мин.
След като се изпече се охлажда леко и се сервира.