IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

14-годишен фен на Гага се самоубива. Тя ще говори с Обама (видео)

22 септември 2011 10 34

Певицата започва кампания срещу самоубийствата в училищата

Снимка: Getty Images/ Guliver

Снимка: Getty Images/ Guliver

Лейди Гага е силно притеснена от самоубийството на 14-годишно момче. Ученикът от Ню Йорк Джемей Родмайър (Jamey Rodemeyer) е сложил край на живота си миналата неделя (18.09), след като не могъл да понесе подигравките на съучениците си заради своята хомосексуалност.

В началото на септември младежът написал в интернет: "Непрекъснато повтарям, че ме обиждат и нагрубяват, но на никого не му пука. Какво да направя, за да ме чуят хората?".

А преди близо година един от неговите съученици е написал в общ чат: "Джемей е тъп, дебел и грозен педал. Той трябва да умре!".

Певицата разбрала, че момчето е неин голям фен и реагирала моментално, като е стартирала кампания срещу самоубийствата в училищата. Тя планирала да се срещне с президента Барак Обама и да поговорят как да предпазят учениците от подобни крайни мерки.

"Толкова съм бясна. Не е лесно да изпитваш любов, когато жестокостта на друг отнема човешки живот. Обиждането трябва да се забрани със закон. Това е проява на омраза", написала Гага в своя Туитър.

Ето го и видеото, в което момчето разказва как е бил унижаван и мразен, но все пак имал вяра, че нещата ще се подобрят, защото усещал влиянието на Гага. Нейната музика и философия го правели щастлив.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари