IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Кръстникът“ на Копола трябвало да бъде само един

22 ноември 2011 10 20

Продълженията не трябвало да ги има

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Трилогията „Кръстникът" на Франсис Форд Копола се превърна в легендарна творба за американското кино. Мафиотската сага, базирана на романа на Марио Пузо, бе като зелена светлина за редица актьори, сред които Ал Пачино. Ролята му остана запомняща се и емблематична в кариерата му.

Наскоро Копола е бил запитан в интервю дали възнамерявал да продължи култовата продукция за дон Вито и семейството му. Режисьорът тогава споделил, че по план филмът трябвало да бъде без продължения: „Трябваше да бъде само един".


Бюджетът на първата продукция, излязла през 1972г. с участието на Ал Пачино, Марлон Брандо и Даян Кийтън, е бил едва шест милиона долара, а приходите от него са достигнали 245 милиона. Лентата се сдоби с три „Оскар"-а – за най-добър филм, най-добра главна роля и най-добър сюжет.

Продължението на „Кръстникът" излиза през 1974г. Той печели одобрението на критиците и до днес е считан за едно от най-добрите продължения на филм. Този път в главната роля на дон Корлеоне влиза Робърт Де Ниро, за която получава награда от академията на изкуството.

Третата част се ражда през 1990г., като в нея вече се разказва историята на сина на бих бос Майкъл. Както предходните и тя е с множество номинации за „Оскар".

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари