IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

На Джоли не й дреме за обвиненията в плагиатство

7 декември 2011 14 30

Според нея това се случва с всеки филм

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Малък проблем може да развали радостта на Анджелина Джоли покрай режисьорския й дебют. Хърватски журналист разбуни духовете, като набеди прелестната актриса в плагиатство. Според Джеймс Брадок лентата й „ In the Land of Blood and Honey" в откраднала сюжета си от негова книга. Той дори е подал жалба в съда по случая.

Любимата на Брад Пит обаче стоически приема случващото се и реагира изключително спокойно. „Можеше да се очаква. Почти при всеки филм има подобен случай", каза наскоро в интервю актрисата.

В лентата на Джоли се разказва за любовта на босненец с мюсюлманска вяра, който се влюбва в похитена от него жена по време на войната в началото на 90-те. Журналистът твърди, че идеята е открадната от неговата книга „A Soul Shattering" и че дори няколко пъти се е виждал на различни места с продуцента на филма Идън Саркич и му е разказал неща, които са влезли в характерите на героите и в сюжета.

„Вдъхнових се от много книги и документи, които прочетох. Филмът е комбинация от истории на различни хора, но тази книга никога не съм я чела", сподели Джоли в отговор на нападките.

Филмът излиза в Америка на 23 декември.





Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари