IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сър Уинстън Чърчил е най-великият британски джентълмен

10 декември 2011 12 57

В десетката попадат принц Уилям и Колин Фърт

Снимка: Wikipedia

Снимка: Wikipedia

Сър Уинстън Чърчил е начело в класацията на най-великите британски джентълмени, изготвена след допитване сред 4000 души.

Бившият премиер ще бъде запомнен от сънародниците си като въплъщение на силата и духа на Великобритания по време на Втората световна война. С вдъхновяващите си речи Чърчил дава надежда на милиони хора в един от най-мрачните периоди за страната.

"Сър Уинстън Чърчил демонстрира безпрецедентен кураж и сила като водач на страната и е най-достойният избор за велик британски джентълмен", казва говорител на компанията "Остин Рийд", поръчала проучването.

На второ място в класацията е известният естественик и създател на редица научнопопулярни филми за природата сър Дейвид Атънбъро. Трети е комикът Стивън Фрай, който развлича сънародниците си с интелигентния си хумор и е известен със скромността си.

Челната десетка на най-великите британски джентълмени се допълва от принц Уилям, носителя на "Оскар" Колин Фърт, актьорите Дейвид Нивън, сър Роджър Мур и сър Майкъл Кейн, футболната звезда Дейвид Бекъм и най-обичания шоумен на Великобритания сър Брус Форсайт.

БТА

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари