IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Крис Хемсуърт се изправя срещу непознато зло в "Хижа в гората" 

3 април 2012 14 33

Нов хорър от продуцента на култовия сериал „Изгубени” открива австралиеца за големия екран

Кадър от филма "Хижа в гората" Снимка: Forum Film Bulgaria

Кадър от филма "Хижа в гората" Снимка: Forum Film Bulgaria

Продуцентът на култувия сериал „Изгубени" Дрю Годард и режисьорът на предстоящия филм „Отмъстителите" Джос Уедън създават сценария на нов хорър, който както самите те казват, е филм на ужасите само на пръв поглед. Режисьорът на „Хижа в гората"споделя: „Петима приятели отиват в отдалечена горска хижа. Случват се лоши неща. Да, това е филм на ужасите, но е най-вече нашето разбиране хорър. А това означава, че нещата ще станат много по-ненормални, отколкото изобщо очаквате".

Главна роля във филма e поверена на актьора Крис Хемсуърт, познат на кинофеновете от ролята на Тор – Богът на гръмотевиците в едноименния филм на Marvel. На 4 май предстои да го видим и в „Отмъстителите", на който Джос Уедън е режисьор.

„Събрахме се в една хотелска стая на два етажа. Аз взех горния, Джос долния и започнахме да пишем. От 8:00 до 14:00 всеки ден.", разказва режисьорът на лентата Дрю Годард. „Снимките започнаха през 2009 г., разделени на две отделни части за двете паралелни сюжетни линии във филма. Едната следваше двама служители от типа „бели якички", чиито роли изпълниха Ричард Дженкинс и Брадли Уитфорд. Другата проследваше случващото се с петима, тогава напълно неизвестни, младежи".

Снимка: Forum Film Bulgaria

След края на снимките става ясно, че един от тези младежи Крис Хемсуърт е грабнал ролята на Тор – Богът на гръмотевиците в мащабната продукция на Marvel, а кариерата му получава главоломно развитие с участието му в „Отмъстителите" и „Снежанка и ловецът", които също излизат на голям екран тази година. „Който не усеща въздействащото присъствие на Крис, не може да е от тази Земя", с усмивка споделя Уедън за работата си с австралиеца.

Хемсуърт получава сценария от Уедън и Годард и след като го изчита на един дъх, решава да участва в проекта, в който петима приятели отиват в отдалечена горска хижа, където се случват все по-изненадващи обрати и открития. Сред младите актьори в лентата са Кристен Конъли, Ана Хъчинсън, Фран Кранц и Джеси Уилямс.

Създателите на ХИЖА В ГОРАТА хвърлят ръкавицата към всички фенове на жанра с едно, единствено изречение: „Ако си мислите, че тази история ви е известна, не сте познали."

Лентата излиза на екран у нас на 13 април (петък).

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари