IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Поли Генова става принцеса в мюзикъла „Аладин“

26 април 2012 12 40

Певицата участва в родна постановка в Музикалния театър

Поли Генова, Снимка: Reuters

Поли Генова, Снимка: Reuters

Звездите от българската музикална и театрална сцена Поли Генова, Дони и Ненчо Балабанов ще изпълнят главните роли в най-новия български мюзикъл „Аладин". Актьорите работят активно по подготовката на спектакъла, който ще бъде представен за зрителите в следващия сезон на Музикалния театър.

„Аладин" е най-новият мюзикъл в България, с изцяло българска авторска музика, текст и сценография. Мащабната продукция се подготвя от група артисти и музиканти, водени от желанието да съживят културния живот в България в сферата на музикалния театър и да възпитат младите в ценене на качествено изкуство. Основен двигател и инициатор на проекта е композиторът Марио Балтаджиев, който има дългогодишен опит в разработването на музика за проекти в областта на рекламата, балета и киното, а създаването на мюзикъл е негова детска мечта.

Мюзикълът „Аладин" ще представи модерна интерпретация на едноименната приказка от 1001 нощ. В новия прочит на старата персийска история, духът ще бъде не просто слуга, а метафора за човешкият дух, в който се крие силата на всеки от нас. Аладин ще трябва да разчита не само на могъществото на добрия дух, но да потърси силата в себе си и да се справи сам с предизвикателствата.

„Нашата амбиция е да представим не само изключително аудиовизуално шоу за зрителите, но и едно по-дълбоко и мотивиращо послание за вярата в собствените възможности," каза Марио Балтаджиев. „Вярваме, че тази човешка история ще докосне зрители от всички възрасти и всеки ще открие нещо за себе си," допълни той.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

мария ( преди 11 години )
най-после този проект ще се случи!!! много съ щастлива за всички вас. най-сърдечно пожелавам успех!!!!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар