IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Vogue се отказа от кльощавите модели

4 май 2012 08 04

19 модни редактора начело с Ана Уинтур въстанаха срещу слабите манекенки

Подобни кадри вече ще бъдат табу за Vogue. Снимката е от фотосесия на Карли Клос за италианския Vogue.

Подобни кадри вече ще бъдат табу за Vogue. Снимката е от фотосесия на Карли Клос за италианския Vogue.

Модната библия Vogue взе радикално решение, което ще промени света на модата и възприятието за красота на жените по света. След като години наред нападат модната индустрия, че налага кльощави модели за пример, което води до бум на болести като анорексия и булимия, най-авторитетното списание в бранша реши да спре да снима омършавели дами.

Неотдавна избухна и скандал по повод появата на момиче на 10 години, гримирано и облечено в тоалет висша мода. Най-известният моден редактор в света – Ана Уинтур лично е подписала изявление, в което обещава да не предлага на читателите си кльощави манекенки. В инициативата се включват 19 модни редактори на медията от целия свят.

"Редакцията ни е убедена, че красотата и здравето са неразривно свързани. Ние, като един от най-влиятелните източницив света на модата, смятаме, че е наша отговорност да повдигнем въпроса за нездравото отслабване - гласи съобщението на издателя "Конде Наст интернешънъл" - Списанието вече ще показва на страниците си здрави манекенки, за да има здрави читателки".

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари