IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кралица Елизабет пази парите си в тайна

7 май 2012 07 20

Според някои има 400 милиона евро в имоти, вещи и банкови сметки

Кралица Елизабет, Снимка: Reuters

Кралица Елизабет, Снимка: Reuters

Кралица Елизабет е от жените, които пазят в тайна личния си живот. Дамата е научена да се съобразява с положението си и да не дава „храна" на медиите с някои изказвания или с поведението си.

Бабата на принцовете Уилям и Хари пази в тайна финансовото си състояние. Според редактора Филип Бересфорд, който е сред създателите на класацията за най-богатите хора във Великобритания на „Sunday Times", кралската особа има около 400 милиона британски лири в банкови сметки, имоти и други ценни вещи.

„Нейните финансови операции винаги са пазени в дълбока тайна. Тя никога не издава колко е спечелила", споделя Филип.

 

Само кралската корона има 2,868 диаманта, Елизабет притежава и расови коне за 3,6 милиона евро и колекция от луксозни коли за 7,1 милиона евро.

 

Но нещата не винаги са били лесни за кралицата майка. Милионите си носят своите „задължения". През 2008 г. тя бе помолена от британското правителство да финансира реконструкция на кралските дворци -  от собствения си джоб.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари