IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кейти Пери ще играе приятелката на Фреди Меркюри

11 юни 2012 10 53

В биографичен филм за живота на певеца

Кейти Пери; Снимка: Reuters

Кейти Пери; Снимка: Reuters

Кейти Пери се надява да получи ролята на дългогодишната приятелка на Фреди Меркюри - Мери Остин в нов, биографичен филм за певеца. В ролята на покойния вокал на Queen най-вероятно ще влезе звездата от „Диктаторът" Саша Барон Коен.
27-годишната калифорнийска певица се надява с тази роля да прескочи от музикалната сцена директно в голямото кино. Освен това тя признава, че Фреди е нейният рок идол.
За режисьор на филма се спряга името на Стивън Фриърс, който направи наградения за „Оскар" хит The Queen, с участието на Хелън Мирън.
Филмът ще се фокусира върху пътя към славата на Фреди, от формирането на Queen през 1971 до тяхното най-запомнящо се изпълнение на благотворителния концерт  Live Aid през 1985 година.

Фреди и Мери се разделят след 6-годишна връзка, след като той ѝ признава своята бисексуалност. Тя, обаче, остава един от най-близките му хора и когато му поставят диагнозата ХИВ-позитивен (СПИН) тя е негова опора до смъртта му през 1991 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари