IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кристен Стюарт е най-високоплатената актриса в Холивуд

20 юни 2012 07 18

Според класацията на списание „Форбс“

Кристен Стюарт; Снимка: Reuters

Кристен Стюарт; Снимка: Reuters

Кристен Стюарт е обявена за най-високоплатената актриса в Холивуд от списание „Форбс".
През миналата година актрисата от сагата „Здрач" е спечелила 34,5 милиона долара и така има малка преднина пред своята колежка Камерън Диас, която е прибрала 34 милиона за 2011.

Големите приходите на Кристен са най-вече от двете последни части на „Здрач", за които е взела заплата от 12,5 милиона щатски долара плюс процент от печалбата на филмите. Другите си милиони брюнетката е натрупала за ролята си в „Снежанка и ловецът". Приходите на Камерън са от заплатите и за филмите "Палавата класна", „Зеленият стършел" и „Очаквай неочакваното".

Сандра Бълок е на трето място в класацията за най-добре платените актриси в Холивуд. Тя е спечелила през 2011 година 25 милиона долара за ролите си във филмите "Срещу гравитацията", както и от печалбите си за филма от 2009 година - „Невидима зона" (The Blind Side).

В топ пет са още Анджелина Джоли с приход от 20 милиона долара и Чарлийз Терон - с 18 милиона долара.
Джулия Робъртс е на шесто място с печалба от $ 16 милиона, а на седмото място е Сара Джесика Паркър с 15 милиона.
Звездата Мерил Стрийп си дели осмото място с актрисата Кристен Уиг, позната от "Шаферки". Двете са спечелили по $ 12 милиона. Дженифър Анистън е на 10 място с приходи от $ 11 милиона.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари