IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футболът обявен за най-вълнуващия спорт

5 януари 2006 17 18

Футболистите пък са едни от най-вълнуващите и ухажвани мъже, скъполатени спортисти и рекламни лица

Футболът обявен за най-вълнуващия спорт

Вече е научно доказано – футболът е най-вълнуващия спорт за последния един век. Това показва проучване на Националната лаборатория “Лос Аламос” в Ню Мексико.

Учените направили мащабно изследване кой спорт и най-непредвидим и в кой спорт има най-много изненадващи резултати и едва ли е изненада, че безапелационният победител е футболът.  Така се оказва, че именно футболът създава най-много емоции на запалянковците и ги кара да се вълнуват и непрекъснато да са в напрежение.

“Ако няма изненадващи резултати и обрати, тогава всеки един мач става скучен, независимо в какъв спорт е” заяви Ели Бен-Наим пред списание “Ню сайънтист”. Заедно с колегите си Сидни Реднър и Федерико Васкес той анализирал резултатите от повече от 300 000 срещи през последния век в НХЛ, НБА, националната футболна и националната бейзболна лига на САЩ, както и в първото ниво на английския футбол.

Резултатите показали, че процентът на изненадите е най-голям в английската футболна лига, следват бейзболът, хокеят, баскетболъг и на последно място е американският футбол. В последните 10 години обаче, бейзболът постепенно настига футбола от първото място, което показва, че мачовете в английската Висша лига са станали по-предвидими.

КоментариКоментари