IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колумбиеца бори рака на простатата в мустак

29 октомври 2012 12 10

Рапърът става лице на благотворителната инициатива Movember

Снимка: Movember

Снимка: Movember

В продължение на целия месец ноември рап звездата Колумбиеца ще бъде с мустак, като част от световната кампания за привличане на общественото внимание към един от проблемите на мъжкото здраве – ракът на простатата. Movember се провежда за девета поредна година по целия свят, а мъжете подкрепили каузата, пускайки си мустаци са над 1,9 милиона.

Миналата година лице на щатската капания е бил Снууп Дог. Основоположниците на движението са група приятели от Мелбърн, Австралия, а името му идва от английски и е комбинация между жаргона за мустак и месец ноември, затова участниците в Movember се наричат „мобратя". Според правилата на Movember всички участници стартират с избръснати лица, като през целия месец поддържат мустак по свой избор.

Това ще е интересна промяна в имиджа на Колумбиеца, който от години е превърнал в своя запазена марка брадата тип „катинарче".
Стартът на първото българско издание на Movember е на 1 ноември 2012 г. от 20:00 ч. в столичния клуб „Петното на Роршах". Всеки мъж може да стане част от кампанията като си пусне мустак, а за жените, които симпатизират на идеята, са предвидени стилизирани картонени мустаци.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари