IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шон Конъри отказал ролята на магьосника във „Властелинът на пръстените“

19 ноември 2012 07 31

Предложили му милиони и процент от пиходите, но той не разбрал сценария

Шон Конъри, Снимка: Reuters

Шон Конъри, Снимка: Reuters

Неостаряващият Шон Конъри е отказал на режисьорите на фентъзи сагата „Властелинът на пръстените", да участва в ролята на белобрадия магьосник Гандалф. Актьорът бил изкушен от солиден хонорар, но въпреки това предпочел да не играе в лентата, защото не я разбира, пише BusinessStandard.com.

В световен мащаб трилогията донесе на създателите си приходи от 2.9 милиарда долара, ала в началото си проектът бил оценен като рисков. Тогава почти никой не бе чувал за режисьора Питър Джаксън, а сред актьорите нямаше имена от А-листата на гилдията.

„Дори ветеран като Шон Конъри може да направи грешка, която да го лиши от възможността да спечели куп пари. Продуцентите опитаха всичко, за да убедят Конъри да приеме ролята", разкри Брайън Уорнър от Celebritynetworth.com. „Освен 10 млн. долара, е му предложиха 15% от приходите от трите ленти. Той, обаче взе лошо решение и отказа, защото не разбирал сценария". Допълни още източникът.

„Така и не го разбрах. Прочетох книгата, изгледах филма и още не го разбирам. Смятам, че Джак МакКелън е невероятен в ролята си", до ден днешен твърди Шон.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари