IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кой ще се бори за "Оскар"

10 януари 2013 15 37

Номинациите за 85-та церемония по връчването на най-престижните награди в света на киното вече са известни

Ема Стоун и Сет Макфарлан съобщават номинациите. Снимка: Reuters

Ема Стоун и Сет Макфарлан съобщават номинациите. Снимка: Reuters

Преди ден станаха ясни номинациите в церемонията по раздаването на „Златни малинки". Това е събитие, което е антипод на „Оскари"-те и показва кои са най-лошите филми и актьори. Абсолютен фаворит бе "Здрач: Зазоряване - Част 2" с цели 11 номинации.

Днес пък водещите на тазгодишните „Оскар"-и Ема Стоун и Сет Макфарлан съобщиха кои ще се борят за титлата „най-добър". 85-ата церемония за връчването на призовете, ще се състои в театър "Долби" в развлекателния център "Холивуд енд Хайленд" и филмът с най-много номинации – 12 на брой - е "Линкълн" на режисьора Стивън Спилбърг

В категорията най-добър актьор са номинирани Брадли Купър за "Наръчник на оптимиста", Даниъл Дей-Луис за "Линкълн", Хю Джакман за "Клетниците", Хоакин Финикс за "Учителят", Дензъл Уошингтън за "Полет".

"Оскар" за най-добра актриса ще се оспорват Джесика Частейн за "30 минути след полунощ", Дженифър Лорънс за "Наръчник на оптимиста", Еманюел Рива за "Любов", Кувензане Уолис за "Зверовете от дивия Юг", Наоми Уотс за "Невъзможното".

За най-добър актьор в поддържаща роля за "Оскар" са номинирани Алън Аркин за "Арго", Робърт де Ниро за "Наръчник на оптимиста", Филип Сиймур Хофман за "Учителят", Томи Лий Джоунс за "Линкълн", Кристоф Валц за "Джанго без окови". Номинации за най-добра актриса в поддържаща роля имат Ейми Адамс за "Учителят", Сали Фийлд за "Линкълн", Ан Хатауей за "Клетниците", Хелън Хънт за "Сеанси", Джаки Уивър за "Наръчник на оптимиста".

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари