IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дженифър Лорънс отново с награда за „най-добра актриса“

28 януари 2013 06 54

След "Златен глобус" "Наръчник на оптимиста" ѝ донесе още едно отличие за по-малко от месец

Дженифър Лорънс, Снимка: Reuters

Дженифър Лорънс, Снимка: Reuters

Годината започва доста обещаващо за младата актриса Дженифър Лорънс. Дамата спечели своя първи „Златен глобус" преди две седмици в категорията за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за играта си в "Наръчник на оптимиста", а сега се сдоби с отличие за същата продукция и на Наградите на американската актьорска гилдия (SAG).

Дамата извърши истинско геройство, тъй като се появи на червения килим (27.01.2013) с пневмония и стоически издържа цялото събитие. Тя отнесе статуетка за „най-добра актриса".

„Всички се притесняват за мен, а аз им отговарям : „Добре съм", каза секунди след края на наградите Лорънс.

Даниел Дей Люис, Снимка: Reuters

Дженифър не бе единствената звезда, която има здравословни проблеми и е във фокуса на събитието. Томи Лий Джоунс, който бе избран за „най-добър актьор в поддържаща роля" за ролята сив „Линкълн" не можа да се появи на церемонията, заради болест.

Лентата „Линкълн" бе сред продукциите, която отнесе най-много награди, включително и тази за „най-добър актьор", която отиде у Даниел Дей Люис.

Ан Хатауей пък си тръгна с отличие за „най-добра актриса в поддържаща роля" за внушителното си участие като Фантин в „Клетниците".

Ан Хатауей, Снимка: Reuters

„ 30 Rock" пък донесе призове за „най-добра актриса в комедийна телевизионна продукция" на Тина Фей и аналогичната награда за мъж – на Алек Болдуин.

В телевизионния свят „най-добра актриса с драматична телевизионна продукция" стана Клеър Дейнс за участието си в сериала „ Homeland", а „най-добър актьор в драматична телевизионна продукция" се оказа Брайън Кренстън за ролята си в „ Breaking Bad".

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари