IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лелята на Джоли почина от рак на гърдата

27 май 2013 06 02

Деби Мартин щяла да направи същото като племенницата си, ако знаела, че носи опасния наследствен ген

Анджелина и Брад, Снимка: Reuters

Анджелина и Брад, Снимка: Reuters

Решението на Анджелина Джоли да си направи двойна мастектомия, провокира противоречиви коментари. В началото на месеца актрисата издаде, че се е подложила на операцията като превантивна мярка, за да не хване рак на гърдата. Докторите откриха в организма ѝ раковия ген BRCA1 и прогнозираха, че има 87 % възможност тя да се сдобие с рак на гърдата и 50 % - с рак на яйчниците. Майката на звездата Маршелин Бертран почина през 2007 г. от рак на яйчниците, което до голяма степен повлия на решението на Джоли.

Нейни колежки нарекоха постъпката ѝ „храбра" и „смела" , а други заявиха, че е прекалена като превантивна мярка. Изглежда обаче, Джоли е взела правилното решение, защото ракът взе и друга жертва от семейството ѝ. Тези дни почина и лелята на Анджи и то от рак на гърдата.

Деби Мартин е умряла на 61-годишна възраст в болница в района на Сан Диего. Тя е била по-малката сестра на майката на Джоли Маршелин. Съпругът на починалата жена Рон Мартин сподели, че тя е имала същия дефектен ген BRCA1 като Джоли, но не е знаела това, преди да разбере през 2004 г., че е болна от рак. Той заяви, че ако Деби е знаела преди това за генетичния риск, е щяла да постъпи подобно на своята племенница.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари