IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Игра на тронове“ направи революция в бебешките имена

24 юни 2013 13 54

Американците масово кръщават децата си с измислената титла „халееси“

Калееси Денерис Таргариан Снимка: HBO

Калееси Денерис Таргариан Снимка: HBO

Хитовият сериал „Game of thrones" („Игра на тронове") направи истински пробив при избора на бебешки имена. В Америка хората често се спират на по-шантави наименования на бъдещите си деца, като често ги кръщават на любими звезди, градове или местата, където са заченати. Филмовите герои/ини също са вдъхновение за мнозина.

А ето, че вече различни „титли" се превърнаха в име на американските бебета. В продукцията красивата Емилия Кларк влиза в ролята на Денерис Таргариан, която се превръща в кралица на племето дотраки. На неговия език тази титла се нарича „халееси".

Изглежда американците са решили, че с подобно име техните момиченца ще се превърнат в кралици и през 2012 г. 146 бебета са били регистрирани с това име. За разлика от 2011 г. то е отбелязало ръст с 450 %.

„Много автори са вдъхновили родители да кръстят децата си на техни герои. Може дори да откриете наименованията на измислени земи, които днес носят американци. Но досега не е имало измислена дума в измислена история, която да е провокирала такъв интерес. За мен това е прецедент", каза пред Sun експертът по бебешки имена Лаура Уотенбърг.

Това е второто име от сериала, което се радва на голяма популярност. Най-малката дъщеря на Стар в продукцията – Аря, се превърна в най-бързо набиращото популярност бебешко име. В рамките на една година то скочи с 300 позиции напред в класацията на бебешки имена – достигна 413-то място.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

Иван ( преди 10 години )
Тия американци са като нашите *** - и те много си падат да кръщават *** с имена на филмови герои.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар