IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тина Търнър се омъжи за дългогодишния си партньор

18 юли 2013 06 37

Младоженците са заедно от 86-та година

Тина и Ервин; Снимка: Reuters

Тина и Ервин; Снимка: Reuters

Поп легендата Тина Търнър сключи граждански брак с дългогодишния си приятел, музикалния продуцент Ервин Бах. Двамата си казаха „да" на церемония в гражданското в Цюрих, Швейцария. Идната неделя пък двамата ще се венчаят на будистка церемония в имението си на брега на езерото в Цюрих.

73-годишната певица и германецът живеят заедно в Цюрих от много години. Търнър е носителка на 8 награди „Грами" и се е прочула с песни като „River Deep, Mountain High" и „Private Dancer".
Тя е родена в щата Тенеси, САЩ, но от близо 20 години живее в Европа при своя любим, с когото са заедно от 1986-та г. Ервин е с 15 години по-млад от звездата.

Търнър постигна голям успех в края на 60-те и началото на 70-те години на миналия век, докато пееше заедно със съпруга си Айк Търнър. Двамата се разведоха през 1978 г., след като се оказа, че той е упражнявал домашно насилие над нея. Айк Търнър умря от свръхдоза кокаин през 2007 г.

На брака им е посветен филмът от 1993 г. „What's Love Got to Do with It", чието заглавие е заимствано от едноименната песен, допринесла за лансирането на соло кариерата на певицата през 80-те. Търнър се оттегли от музикалната сцена като изпълнителка след турнето си през 2009 г., а по-рано тази година получи швейцарско гражданство.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари