IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Майк Тайсън: Ако не бях получил помощ, щях да умра

30 август 2013 13 03

Великият боксьор призна, че от известно време е на ръба между живота и смъртта

Майк Тайсън; Снимка: Reuters

Майк Тайсън; Снимка: Reuters

Майк Тайсън каза в шоуто на Мат Лауер, че ако не е потърсил помощ за алкохолизма си и зависимостта си към наркотиците, сега нямаше да бъде сред живите.
Шампионът по бокс в тежка категория заяви, че е бил „на ръба между живота и смъртта" преди да потърси специализирана помощ в началото на този месец.

Той каза пред Лауер: „Когато пиех изпадах в мрачно настроение и често си мислех за смъртта. Не исках да бъда жив. Ако не бях получил помощ, нямаше да оцелея."

Все пак Тайсън твърди, че не знае дали му харесва да бъде трезвен: „Да, това е истинско предизвикателство, защото аз не знам дали ми харесва. Трудно ми е да живея нормално без алкохол. Наистина съм на прага на смъртта, защото съм един лош алкохолик," заяви Майк, който не е консумирал алкохол едва от 13 дни, но това за него е чудо.

„Аз не съм пил и не съм взимал наркотици вече от няколко дни, а за мен това е истинско постижение! Досега често съм лъгал всички останали, че съм трезвен, но не съм бил", сподели той пред зрителите.
Тайсън е считан за един от най-великите боксьори на всички времена, въпреки че кариерата му е белязана от редица противоречия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари