IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Наоми Кембъл намекна, че Виктория Бекъм е расистка

29 октомври 2013 11 05

Причината е, че дизайнерката не кани чернокожи модели за ревютата си

Наоми Кембъл; Снимка: Getty Images

Наоми Кембъл; Снимка: Getty Images

Наоми Кембъл заяви, че се е обадила лично на Виктория Бекъм, за да я разпита как прави своя подбор на модели за ревютата си и защо не използва чернокожи манекенки.

Британският супермодел започна миналия месец мащабна антирасистка кампания в коалиция със съпругата на Дейвид Боуи – Иман. Двете шоколадови красавици са разпространили писмо до шефовете в модната индустрия, в което акцентират, че има дизайнери като Бекъм, Calvin Klein, Donna Karan и Marc Jacobs и някои други модни къщи, които никога не избират чернокожи модели за шоутата си.

Кембъл каза пред британския таблоид The Mirror следното: „Аз не наричам Виктория расистка. Не искам да соча с пръст никого. Това не е игра на обвинения. Ние допускаме, че всеки дизайнер, споменат в това писмо, може да го е направил напълно непреднамерено.“

Според слуховете Виктория е била доста разстроена, че е посочена в списъка, но е факт, че тя не е канила чернокожи модели за своите модни ревюта, нещо, което със сигурност ще промени за в бъдеще.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари