IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британи Мърфи била отровена?

19 ноември 2013 08 12

Нов доклад показва, че в кръвта, тъканите и косата на актрисата са открити високи нива на тежки метали

Британи Мърфи; Снимка: Reuters

Британи Мърфи; Снимка: Reuters

През 2009 година 32-годишната американска актриса Британи Мърфи бе открита мъртва. До този момент се смяташе, че причината за нейната смърт е множествена интоксикация вследствие на наркотици, съчетана с пневмония и анемия. Съпругът на актрисата Саймън Монджак също почина и то само пет месеца след Британи.

Според The Hollywood Reporter тази „случайност“ подтикнала бащата на актрисата да заведе дело срещу полицията на Лос Анджелис. Анджело Бертолоти изискал отново да се започне разследване за смъртта на дъщеря му, както и да получи допълнителните токсикологични доклади по случая. Според Анджело не е вярно, че Британи е починала от пневмония и анемия.

Нов доклад бил извършен от фирма в Колорадо, която открила наличието на тежки метали в тялото на актрисата – нещо, което полицията в Лос Анджелис така и не разследвала. В сайта на лабораторията пише, че били открити десет тежки метала с по-високи нива от нормалното. Според експертното мнение „ако се премахне възможността за едновременно излагане на тези метали, то единственото логично обяснение ще бъде токсините да са дадени от трета страна с вероятно престъпно намерение“.

Тежките метали са често срещани в отрови за плъхове. В момента на смъртта си Британи имала същите симптоми, като при отравяне: главоболие, замайване, коремни спазми, тремор, изпотяване, дезориентация, кашлица, хрипове, конгестия и пневмония. Целта на Анджело Бертолоти е да изчисти името на дъщеря си и да опровергае слуховете, че актрисата била анорексичка, както и че злоупотребявала с наркотици.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари