IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сочи посреща и майките на спортистите

10 януари 2014 09 10

Вижте защо Зимната олимпиада в Сочи ще бъде различна за надеждата ни Саня Жекова

Снимка: NOVA

Снимка: NOVA

Майката на олимпийската ни надежда Саня Жекова – Божана, казва: „Моето дете е един уникален боец!“ Всички сме съгласни с това, но тази година и двете ще бъдат по-щастливи. Ето как.

Месец преди началото на най-голямото спортно събитие за годината, научихме една различна позитивна новина – Procter & Gamble, глобален партньор на Международния олимпийски комитет – обявява подкрепата си към българката, международен шампион по сноуборд – Александра Жекова и нейната майка – Божана Жекова. Но това не е всичко.

Компанията изразява признанието си към майките с откриването на Семейната къща на P&G за втори път. Семейната къща е част от кампанията „Благодаря ти, Мамо“, която започна по време на Олимпийските игри в Лондон през 2012. Марките на компанията подкрепят всички майки и семейства на олимпийците в Сочи, включително Божана Жекова, майка на Александра Жекова.

Семейната къща в Сочи е подарък към олимпийците от целия свят, като създава „дом далече от дома“. Това е уникален шанс на спортистите да изкарват време със семействата си в спокойна и приятна атмосфера, което е от решаващо значение за психологическата им подготовка.

Разположена в Олимпийския парк в Сочи, Семейната къща ще бъде отворена от 8-ми до 23-ти февруари 2014 г. и ще предложи на майките и семействата всичките удобства на истински дом.

Глобалният директор за развитие на P&G казва: „Зад всеки спортист стои една прекрасна майка.“ Същото ни споделя и Саня Жекова, която разкрива колко е трудно за майка ѝ да изкарва дълги месеци далеч от дъщеря си и да не е до нея в трудните ѝ моменти.

„Възможността да присъствам на Зимните олимпийски игри Сочи 2014 е сбъдната мечта за мен като майка.“, споделя Божана Жекова. А Саня допълва: „Като зная, че майка ми ще е до мен и ще ме подкрепя, това ми дава сили да се съсредоточа върху състезанията без да се разсейвам.“ Сами може да усетите емоцията за двете дами, предадена във видеото, която ни трогна силно.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари

pipinana ( преди 10 години )