IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дейвид купи сърце на Харпър

13 януари 2014 07 14

Спортистът плати стотици хиляди лири за картина на Деймиън Хърст

Дейвид Бекъм, Снимка: Reuters

Дейвид Бекъм, Снимка: Reuters

Дейвид и Виктория Бекъм често са споделяли в интервюта, че са строги родители и не глезят момчетата си излишно. Изглежда това не важи за 2-годишната Харпър, която е малкото момиченце на татко... и той е доста щедър към нея. Според мълвата пенсиониралият се футболист е платил стотици хиляди долари за картина на сърце, която да окачи в стаята на малката.

Творбата ще краси стена в новото имение на звездата в Нотинг Хил на стойност 40 млн. британски лири. Името ѝ е „Момичето на татко“ и тя е рисувана от близкия приятел на семейството – Деймиън Хърст.

Дейвид лично е поръчал произведението и дори го е капарирал още миналата година. Той не издава точната ѝ цена, но през 2011 г. подобна картина на същия художник бе продадена на търг за 601 250 британски лири, припомня Female First.

Относно покупката си Бекъм каза следното: „Това е произведение на изкуството, което е създадено от мой приятел. Името на художника ли? Деймиън Хърст“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари