IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елизабет II остави кралската хазна само с милион

29 януари 2014 06 39

Кралската особа не спира да харчи

Елизабет II, Снимка: Getty Images

Елизабет II, Снимка: Getty Images

Обичаната британска кралица Елизабет II се оказа голяма прахосница. 87-годишната кралска особа почти е стопила семейното състояние и според доклад на комитета за публичните сметки, излязъл на 27 януари, състоянието на възрастната дама се е стопило от 35 млн. британски лири през (2001 г.) на 1 млн. британски лири.

В доклада се казва, че кралската фамилия „харчи над възможностите си и скоро резервите ѝ ще се стопят“. Освен това в него се споменава, че голяма част от дворците на семейството се нуждаят от спешно реновиране, като 40 % от тях са „под допустимия стандарт“.

Елизабет II е съвсем наясно с този факт, но заради затегнатото държавно финансиране, едва ли скоро имотите ще бъдат обновени.

Кралската фамилия има над 300 имота, за чиято поддръжка плащат данъкоплатците. През 2013 г. 31 млн. лири, събрани от данъци, са отишли за ремонт на кралската собственост.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари

76 ( преди 10 години )
И какво толкова да и уважаваме? Седи и харчи парите на хората. Като нашите политици, но даже и правят чест за това нещо. Пълен смях
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
Обективен ( преди 10 години )
УВАЖАВАМ Нейно величество. И всички британци я уважават. За разлика от политиците им.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар