IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Михаел Шумахер се събуди от комата?

16 юни 2014 10 45

Според последни данни Шуми е контактен и вече си е у дома

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

По най-нови данни легендата на Формула Едно Михаел Шумахер се е събудил от комата и дори вече е напуснал болницата, в която лежа повече от 5 месеца. 45-годишният немски пилот падна по време на ски във Френските Алпи през декември (2013-та) и удари много лошо главата си.

От тогава до сега – цели 170 дни той лежеше в критично състояние и по-точно в индуцирана кома в болницата в Гренобъл. От екипа на Шумахер вече потвърдиха, че той е излязъл от комата и е напуснал болницата, за да продължи рехабилитацията си.

В официалното изявление на неговата мениджърка Сабине Кем се казва: „Майкъл напусна болницата в Гренобъл, за да продължи дългогодишната си фаза на рехабилитация. Той вече не е в кома. Семейството му би искало изрично да благодари на всичките му лекуващи лекари, медицински сестри и терапевти, както и на първата помощ на мястото на инцидента.“

В изявлението се допълва: „Семейството моли за разбиране, тъй като по-нататъшното възстановяване на Михаел трябва да бъде далеч от очите на обществеността.“ Според други сведения седемкратният световен шампион на Формула Едно има моментни състояния на съзнание. Състоянието на Шуми се оценява на над половин милиард британски паунда, така че той със сигурност ще получи всички необходими грижи през следващите години.

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 9 години )
Много хубава новина! Дано да е истина, и да има щастлив край!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар