IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леонардо ди Каприо ще строи екоризорт на частния си остров

6 април 2015 11 00

Той се намира в Белиз

Леонардо ди Каприо; Снимка: Splash News

Леонардо ди Каприо; Снимка: Splash News

Леонардо ди Каприо планира да развива екобизнес на собствения си частен остров на територията на Белиз. Актьорът се надява, че по този начин може да подпомогне мястото, което страда от прекомерния риболов, обезлесяването и подкопаването на крайбрежието.

40-годишната холивудска звезда е собственик на Blackadore Caye – ненаселен остров край бреговете на Белиз с големина от 104 акра. Леонардо купува острова преди 10 години, след като буквално се „влюбва“ в района след една своя почивка там. Неведнъж той е наричал страната „раят на Земята“.

Ди Каприо се надява, че с подкрепата на свой бизнес партньор ще може да възстанови частния си остров и да подобри неговото състояние. Планира се ризортът да включва инфинити басейни и вили, построени в морето – всичко, което се очаква от един луксозен хотел.

В същото време ризортът ще бъде еко и ще подпомогне екологосъобразното експлоатиране на Blackadore Caye. В плановете се включва изграждането на по-добри условия за живот на ламантините, повторно засаждане на острова с мангрови дървета и изграждане на изкуствени рифове и рибни приюти под вилите.

Леонардо ди Каприо неведнъж е показвал своето отношение към опазването на природата и животните. Актьорът е свързван с редица екологични каузи и често дарява големи суми за благотворителност.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари