IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съдят Джесика Алба заради слънцезащитен крем

9 септември 2015 05 17

Излъгала за фактора

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Джесика Алба е една от най-желаните жени на света, а освен със сексапил и актьорски талант, тя блесна и с бизнес нюх. Актрисата е основател на козметичната компания The Honest Company, която е оценена на 1 млрд. долара.

Имиджът на формата ѝ обаче може скоро да бъде съсипан, тъй като срещу нея продължават да текат жалби за измама. Причината е, че една от козметичните ѝ линии – за слънцезащитни продукти – разяри потребителите, тъй като се оказа неефективна.

Според масовите жалби и снимки в мрежата много клиенти на компанията са си закупили крем със слънцезащитен фактор SPF 30, след употребата му обаче са получили сериозни слънчеви изгаряния. Продуктът се рекламира като напълно натурален и със силна предпазна функция. Той е препоръчван дори и за деца.

Проблемът е, че факторът му по всяка вероятност е далеч по-слаб от посочения и вече има десетки „пострадали“ от лъжливия маркетинг, сред които и малки хлапета. Последният ищец е поискал от компанията обезщетение в размер на 5 млн. долара.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )
Тия луничавите въобще не трябва да се показват на слънце, ама козметиката била виновна.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар