IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пи Диди е най-високоплатеният рапър

23 септември 2015 11 00

За една година той е заработил 60 милиона долара

Пи Диди; Снимка: Getty Images

Пи Диди; Снимка: Getty Images

Шон Комбс, известен още като Пъф Деди, Пи Диди или просто Диди, е най-високоплатеният рапър в света. 45-годишният музикант оглави класацията на списание Forbes, след като спечели 60 милиона долара в последните 12 месеца.

Огромните печалби на Пи Диди са вследствие на няколко бизнес начинания – работата в студиото, телевизионния му канал Revolt, алкалната вода с марка „Aquahydrate“, линията облекла Sean John и водката Ciroc.

На второ място в класацията на най-високоплатените рапъри застава Джей Зи. За последната година той е увеличил състоянието си с 56 милиона долара, до голяма степен благодарение на общото му турне с Бионсе.

Лейбълът Roc Nation и алкохолната напитка Armand de Brignac също помагат за натрупването на милиони в сметката на Джей Зи. На трето място се нарежда Дрейк с печалба от 39,5 милиона за последните 12 месеца.

Музикалните му проекти заедно с рекламни договори са причината рапърът да натрупа своето състояние. Доктор Дре, който беше на първо място миналата година, сега пада на четвърта позиция с 33 милиона долара печалба.

Фарел Уилямс застава на номер пет с доходи от 32 милиона долара. Ники Минаж е единствената жена рапър, успяла да се „вмъкне“ в топ 10 на най-високоплатените рапъри. Тя се нарежда на номер девет с печалба от 21 милиона долара.

Автор на статията:
Милена Алексиева

КоментариКоментари