От няколко месеца насам родните меломани са може би най-доволните хора в България.
То не бяха Депеш, не беше Джордж Майкъл, Iron Maiden, Редмен, Вая кон Диос... както се казва – за всеки луд си има влак. Или нещо подобно:)
И понеже едни хора ни излъгаха, и Дженифър Лопез така и не дойде, едни други хора решиха да поканят една друга дива – макар и доста по-дива.
Пинк идва. Големият ден е неделя. Да, тази неделя. Освен да ви насочим в какво посока да бъдат очакванията ви от шоуто, можем да ви подшушнем и няколко PR тайни – какво, къде и как ще се случи на Пинк в България. И то с подробности.
Първо. Самолетът, с който ще кацне Пинк, е частен – един вид – неин, личен. Ако случайно някой от вас е решил да помаха за „здрасти“ на частния самолет, а и на нея в него, да гледа на север – екипът й пристига от Букурещ, където лудата американка ще се изяви в събота, т.е. утре.
Второ. Сцената, на която ще е цялото мероприятие, което между другото, казват, щяло да бъде доста зрелищно, ще се построи в деня на концерта на стадион Академик. Цялото съоръжение е с големина 30 метра, плюс специални допълнения към него, на които ще бъдат изпълнявани акробатични номера. Виж ти, виж ти...
Трето. Хората, които се грижат всичко да минава по мед и масло, не са само организаторите, не си го мислете. Много е важен и екипът – в нейния случай това са около 50 човека – гримьори, фризьори, осветители, спецове по ефектите на сцената и какви ли още не. Особено важен е обаче един човек, който тя води навсякъде – личният й готвач.
Четвърто. Освен с готвача, Пинк не се разделя и с баща си. Не, това не е някакъв особен комплекс на Електра, човекът просто е неин мениджър, откакто тя навършила 14. И така вече... доста години. Джеймс Мур е известен блус китарист с успешна кариера вече няколко десетилетия. Нищо чудно, че Пинк му е толкова благодарна – опитът си е казал думата.
Пето. Като заговорихме за готвачи, да разкажем малко и за странната кулинарна култура на Пинк, която, ако щете вярвайте – никога в живота си не била яла месо. Будала. Храната, която певицата хапва един час преди да се качи на сцената, е... меко казано странна.
Хумус.
Това е едно такова между пастет и сос, който се прави от нахут и сусамов тахан. Пинк го обича много и казва, че е изключително хранителен – съдържа големи количества белтъчини и желязо.
Шесто. Продължаваме с менюто. Нищо, че девойката е върл защитник на животните и краен противник на вратните пържолки, тя все пак е решила да опита нещо нашенско. Макар и не на шиш.
Пинк си е поръчала да й бъде доставено цедено кисело мляко, сирене по шопски, баница, пълнени запечени картофи и тиквички. Освен готови манджички, тя поискала и сурови, ненарязани зеленчуци, за да може сама да си направи салата. А така, мисис Пинк. Браво.
Седмо. Хотелът, в който ще отседне, е, разбира се, петзвезден. Стаята й и гримьорната ще бъдат аранжирани със свежи палми – съвсем истински и зелени. Също и с много цветя.
Изискванията й са мебелите навсякъде да бъдат от червена кожа, а до гримьорната да бъде построена и гардеробна. В мястото за разкрасяване няма да се сервира храна – Пинк е пожелала само кристални чаши за вино и две бутилки “Шато Марго”.
Звездите са си звезди, знаем го. И нямаме нищо против капризите на Пинк, стига след концерта да остави у феновете си едно такова приятно чувство, че не са си загубили времето.
И понеже тя е сладка и непринудена, и не й пука особено – си мисля аз – българската публика ще й се изкефи. А за нас, родните фенове, няма какво да говоря. Нас всички ни харесват.
Неделя, около 9 вечерта, стадион Академик.
И да знаете, ще пишем неизвинени.