IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кръстиха астероид на Фреди Меркюри

7 септември 2016 06 00

На 5 септември рок легендата щеше да празнува 70 години, ако беше жив

Снимка: Instagram

Снимка: Instagram

Фреди Меркюри наистина е легенда и то не само в музикалния свят, а и в небесния. Преди броени дни починалият певец се сдоби с астероид на свое име, по повод 70-годишния юбилей, който щеше да празнува на 5 септември 2016, ако беше жив.

Меркюри почина на 45 години през 1991 г. от тежка бронхопневмония, която се влоши поради факта, че бе болен от години от СПИН. В същата година астрономи откриха и въпросния астероид в орбитата между Марс и Юпитер, който вече носи името „Астероид 17473 Фреди Меркюри“.

Новината разпространи китаристът на Queen Браян Мей чрез видео съобщение, което бе показано на 1250 фена в казино в Швейцария.

„Щастлив съм да обявя, че Международният съюз на астрономите кръсти астероид на Фреди, за да почете 70-ия му рожден ден. Обектът вече ще бъде назоваван Астероид 17473 Фреди Меркюри. Имаме си и специален сертификат за „осиновяване“, в който е записано: Това име е в чест на Фреди Меркюри (Фарук Булсара, 1946-1991) – британски текстописец и солист на легендарната рок група Queen“, сподели Мей.

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари