Поредната провокативна теория от сайта на Гуинет Полтроу разяри диетолози и хранителни експерти.
Лайфстайл блогът Goop, в който самата актриса често пише авторски материали за неща, тествани от нея, твърди, че краставиците са много вредни и не трябва да се ядат. В материала д-р Стивън Гъндри твърди, че лектинът (протеин в доматите, краставиците, патладжаните и пълнозърнестите храни) води до затлъстяване, артрит и деменция.
Гъндри е убеден, че плодовете и зеленчуците трябва да бъдат белени, а семките от тях отстранявани преди консумация. Според него киноата е вредна храна и вместо кафяв хляб, хората трябва да хапват бял.
Д-р Франки Филипс от Британската диетична асоциация е на друго мнение: „Повечето хора не трябва да избягват храни, съдържащи лектин. Изваждането им от менюто може да причини дефицит на фибри“, убедена е тя.
Колежката ѝ д-р Магн Роси също не подкрепя твърдението на Гъндри. „Полезните свойства на тези храни надвишават многократно негативните ефекти на лектина за повечето хора“.














Борисов с подробности за разговора си с Джим О’Брайън
Българин е сред арестуваните с 3,3 тона кокаин за 250 млн. евро
Какво трябва да сложим на трапезата на Архангеловден
Американски физик за възможността 3I/ATLAS да има извънземен произход
Втора мощна слънчева експлозия за денонощие
Китай отложи завръщането на „Шънчжоу-20“ след сблъсък
Китай стартира първия в света ториев реактор
Бомба от "Бернабеу": Реал Мадрид продава Винисиус за 345 млн. евро
Ливърпул го освирка мощно, но Джуд Белингам го защити
Благодетелят на ЦСКА 1948 се бъзика с Левски
Шеф на Левски обеща: Няма да подценим ЦСКА
От хип-хоп клубовете в Харлем до подиумите на Висшата мода – историята на streetwear стила
Микроизневяра – какво представлява?
Поверия за Архангеловден
Рангелов хляб (за Архангеловден)
Какво е наследствена непоносимост към фруктоза?
Какви ползи ни носи райската ябълка?
Какво се случва с тялото и ума ни, когато се „отнасяме“ за кратко?
Йога при мигрена
Остави коментар